Hensikten med forsøket er å lære hvordan man kan påvise proteiner i laboritoriet.
Utstyrsliste: 0,5M CuSO4 (Kobbersulfat), 2M NaOH (natriumhydroksid), næringsmiddel til forprøven (Eggehvite fra et egg ristet med 100 mL vann), matvareprøver, vernebriller.
Fremgangsmåte:
Forprøve Biurettest
Først begynte vi med å lage en biurettest som inneholdt eggehvite som inneholder mye proteiner. Vi helte 1mL eggehviteløsning i et reagensglass og 1mL vann i et annet. Så tilsatte vi 1mK NaOH-løsning til hvert av glassene og rørte forsiktig rundt.
Matvareprøven
Vi moste forskjellige faste matvarer med ca 20mL vann i et begerglass. 1-2mL av løsningen helles over i et reagensglass så testet vi matprøven med proteintesten.
Resultat:
- Brød og Salami fikk en blå-lilla farge, noe som vil si de hadde masse proteiner.
- Iste ble veldig blå, og hadde da lite proteiner.
Konklusjonen er at brød, salami og egg har mye proteiner, og at man kan påvise proteiner ved hjelp av vann, Natriumhydroksid og kobbersylfat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar